Video’s

Sinds de oprichting van Lamusa in 2006 hebben we ons meerdere keren op camera gewaagd. Soms voor een heuse videoclip bijbehorend bij een cd-opname, soms gewoon tijdens een repetitie om achteraf eens te kijken hoe we er eigenlijk uitzien als we staan te zingen, en vaak ook tijdens concerten om achteraf nog eens na te genieten.

The Wise Men (2024)

Eind 2023 schreef Maarten dit prachtige stuk, op een tekst van Gilbert Keith Chesterton (1874–1936).

Hope (2022)

Voor een optreden stelde Maarten een bijzondere mix samen: het begon met het gedicht ‘Boem paukeslag’ van Paul van Ostaijen, gevolgd door een klokslag en het gregoriaanse Media Vita. Daarna een achtstemmige bewerking van dit stuk (John Sheppard) die dan weer uitliep op Russians van Sting (met het bekende thema van Prokofiev). Sting eindigt met ‘I hope the Russions love their children too’. Daarop volgde het nieuwe stuk ‘Hope’, met tekst van Emily Dickinson. Aan het eind van het jaar vonden we het leuk om daar een filmpje bij te maken. 

I Lie (2021)

Net na de zomer van 2021, toen de coronamaatregelen voor koorzangers iets versoepeld waren, besloten we om een paar keer aparte mannen- en vrouwenrepetities te hebben. Zo konden we met beperkt besmettingsrisico toch mooi samen zingen. Tijdens een van de vrouwenrepetities namen we dit clipje op.

Lamusa zingt de Top 2000 (2020)

Net voor corona, in januari 2020, gaven we een concert bestaande uit Top 2000-nummers. Dit zijn wat fragmenten van de eerste repetitie met de gelegenheidsband die ons begeleidde.

Helplessy Hoping (2019)

Wat heb je nodig om een videoclip op te nemen? Niet meer dan één of twee repetities, een paar microfoons en koptelefoons, een camera, en natuurlijk 24 koorleden die (meestal) hun muziek goed kennen en (meestal) bloedserieus hun partij inzingen.

Eerste repetitie seizoen 2017/2018

Op de eerste repetitie na de zomer van 2017 maakten we kennis met het repertoire voor het theaterconcert dat we in maart 2018 gingen uitvoeren.

Ledenwerving 2017

In het voorjaar van 2017 zochten we wat recente geluidsopnames en foto’s bij elkaar om een filmpje te maken voor een nieuweledenwervingsactie.

Winterconcert 2015

In 2015 namen we twee filmpjes op van ingetogen stukken tijdens ons winterconcert.

Videoclip ‘Dirait-on’ (2013)

In 2013 namen we een videoclip op bij onze cd In Mirrors.

Mad world (2009)

Het eerste videoclipje van Lamusa is al meer dan tien jaar oud, maar verdient juist als stukje prehistorische geschiedenis ook een plek in deze galerij.