Vorige concerten

Kamerkoor Lamusa is in 2006 opgericht en geeft sinds die tijd meerdere concerten per jaar. Naast onze reguliere optredens zijn we ook regelmatig op andere podia te vinden. We maken ouderen blij met kerstconcerten in verzorgingstehuizen, we worden ingehuurd voor bruiloften en andere feesten, we zingen zo nu en dan in kerkdiensten, en we hebben delen van ons repertoire opgevoerd bij allerlei bijzondere gelegenheden zoals de Utrechtse troostdagen en midzomernachtconcerten.

Onze concerten van de afgelopen jaren:

Juli 2019: Kamerkoor Lamusa zoekt het geluk!

Op twee bijzondere locaties – het Zeister Bos en Fort aan de Klop in Utrecht – speelde Lamusa vier muziektheatervoorstellingen. Het koor liet zich hierin op z’n veelzijdigst horen: van gregoriaans tot close harmony. We werkten samen met Tangodansers van de Compania Cielito, acteurs van de Theatergroep SNEU uit Utrecht en diverse professionele instrumentalisten.

December 2018: kerstconcerten

Met een door ons samengesteld barokorkest gaven we een concert getiteld ‘O magnum mysterium’ met muziek van Palestrina tot Poulenc en de complete Messe de minuit pour Noël van Charpentier.

Zomer 2018: zomeravondconcert met Sunrise Mass

Samen met het Kamerkoor van de Geertekerk luidden we de zomer in met een zomeravondconcert met repertoire van o.a. Ton de Leeuw, Louis Lewandowski en Ola Gjeilo.

Voorjaar 2018: In Therapie

Wie is er echt normaal? En wat is normaal eigenlijk? In ons theaterconcert ‘In Therapie’ verkenden we die vragen, met door onze dirigent gearrangeerde stukken van o.a. Spinvis, Wende Snijders, Leonard Cohen, Eefje de Visser en Ramses Shaffy.

Voorjaar 2017: Johannes-Passion van J.S. Bach

In samenwerking met het Kamerkoor van de Geertekerk, orkest en solisten. We zongen in een uitverkochte Geertekerk in Utrecht en in de Stevenskerk in Nijmegen.

Zomer 2016: Jubileumconcert 10 jaar Lamusa

Een feestelijk concert met de mooiste highlights uit tien jaar Lamusa, van lichte muziek tot klassiek. Met o.a. Lauridsen, Rachmaninov, Purcell, Gershwin en Coldplay, en mooie persoonlijke verhalen van koorleden. Bekijk hier de prachtige foto’s.

Begin 2015: Blue Bird

Engelse koormuziek uit het begin van de twintigste eeuw. Met muziek van o.a. Elgar, Pearsall en Stanford.

Zomer 2014: Optocht door de tijd

Een sfeervol concert met muziek van o.a. Paul van Vliet, Charlie Chaplin, The Beatles en Owl City. Van verstilde covers tot uitbundige jazz, met begeleiding van het gelegenheidsorkestje Lamusa Orchestre de Theatre.

Kerst 2013: Soir de Neige

Een winters kerstconcert met een gevarieerd repertoire van klassiek en licht, oud en nieuw, van negro-spirituals tot Francis Poulenc.

Zomer 2013: In Mirrors

Een heuse cd-opname en cd-presentatie in de prachtige Metaalkathedraal in De Meern. Toegankelijke bespiegelende koormuziek uit de twintigste eeuw. Met o.a. de Chansons des Roses van Morten Lauridsen en Songs of the Fleet van Charles Villiers Stanford.

Zomer 2012: Bach & Jazz

Een gecombineerd concert met voor elk wat wils. Een klassieke eerste helft met het motet Jesu meine Freude van J.S. Bach. Na de pauze een swingend repertoire met veel doo-wops en ba-daps en zelfs een dansje: jazz en close harmony onder begeleiding van een combo.

Voorjaar 2011: Dichtersavond

Een theaterconcert met meerstemmige bewerkingen van lichte muziek. Met muziek van o.a. Billy Joel, Boudewijn de Groot, Brigitte Kaandorp, Toon Hermans, de Amazing Stroopwafels en Ramses Shaffy.