Huidig programma

Kamerkoor Lamusa zoekt het geluk!

Op 6 en 7 juli speelt kamerkoor Lamusa vier keer een bijzondere buitenvoorstelling.

Op 6 juli in het Zeister Bos, op 7 juli bij het Fort aan de Klop in Utrecht. In deze muziektheatervoorstelling laat het koor zich op z’n veelzijdigst horen: van gregoriaans tot close harmony. We werken samen met Tangodansers van de Compania Cielito, acteurs van de Theatergroep SNEU uit Utrecht en diverse professionele instrumentalisten.

Hildegard van Bingen

De voorstelling ontstaat vanuit een mysteriespel van Hildegard van Bingen – geboren in 1098 en één van de meest invloedrijke vrouwen uit de middeleeuwen – de Ordo Virtutum. Het gaat over de weg die de ziel tijdens het leven gaat, geholpen door allerlei deugden maar ook blootgesteld aan grote verleidingen. Hildegard schreef de teksten én de muziek en die zijn helemaal bewaard gebleven. Inmiddels zijn we bijna duizend jaar verder maar deugd en verleiding zijn er nog steeds, en we kennen nog steeds de uitdaging een pad te kiezen. De moderne levensreiziger staan vele bronnen ter beschikking: van statistieken tot fortune cookies, van mindstyle magazines tot inzichten uit de literatuur. Genoeg informatie om daadkrachtig een richting in te slaan, zou je zeggen. Maar wat gebeurt er met onze voornemens als de avond valt, uit onverwachte hoek de muziek begint, en de tango-danseres haar hand aanbiedt?

Vier voorstellingen

Op beide dagen zijn er voorstellingen om 16.30 uur en om 20.00 uur. Op zondag is er de gelegenheid om na de middagvoorstelling of vóór de avondvoorstelling te eten, bij de brasserie.

NB: Op sommige PR-uitingen is helaas op zondagavond 20.30 uur genoemd, ook op zondag begint de avondvoorstelling om 20.00 uur.

Het adres van de voorstelling bij het Zeister Bos is: Laan van Beek en Royen 43, Zeist.. Het adres van het Fort aan de Klop: 1e Polderweg 4, Utrecht. Dit is het adres van de ingang, zie voor route- en parkeerinformatie deze pagina. 

Voor kaarten verwijzen we je naar de webshop.